Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

Για ενα χαμόγελο



 Το  Χιούμορ δεν ειναι μονο τα γέλια. Δεν ειναι μονο το μέσο για να κανεις εύκολα κοιλιακούς και να δακρυσεις. Μαθαίνεις να μιλάς, να μηλάς σοστά, να βρίσκεις τις αντιθέσεις, τις σωστές φράσεις, τις σωστές λέξεις, τις σωστές φράσεις, να μην επαναλαμβανεσαι.

 Να αντιλαμβάνεσαι ποιος σε ακούει και ποιος σε καταλαβαίνει γιατι τα χαμόγελα που θέλεις να προσφέρεις ίσως να μην τα αξίζουν όλοι, ας χαρούν αυτοί που τους κόβει λιγο παραπάνω, αυτοι που προσέχουν τις κινήσεις σου και εστιάζουν στα ματια σου, τις παύσεις σου,        την ενέργεια σου. 

 Δεν χρειαζεται να μιλάς πολυ. Ειναι σημαντικό να κανεις αναφορές. Να διηγείσαι την ιστορια σου, μα πετώντας  μια φράση παραπάνω θα τραβήξεις την προσοχή όσον ηταν ξύπνιοι, όσον σε ξέρουν, καταλήγοντας στο συμπέρασμα της διασκεδαστικής ιστορίας σου, αλλα και σε αυτα που δεν έβρισκες τον χώρο, τον χρόνο, και τις προτάσεις για να τα πεις. Ασε τους υπόλοιπους να χαμογελάνε ακομα με την ιστορια σου.

 Προσοχή στην ειρωνία. Συνήθως καταλήγει να ειναι τραγική παρα κωμική αλλα αφου μιλαμε για χιούμορ πρέπει να καταλήξουμε σε τραγικοκωμικο στοιχείο γιατι με αυτο μαρεσει να ταυτίζομαι. Μην χαθείς ομως. Να μην μάθεις να ειρωνεύεσαι υπερβολικά πειστηκά γιατι θα πείθεις και τον εαυτο σου στο τελος και θα διχαστεις.

 Το χιούμορ ειναι βασικό χαρακτηριστικό στον χαρακτήρα. Ή σε τραβάει ή σε απωθεί απίστευτα. Ειναι σημαντικό να μην γινόμαστε γελοίοι αλλα αστείοι, θα το καταφέρουμε οταν ξεσκεπαστουμε απο αυτα τα συμπλέγματα κατωτερότητας και συνειδητοποιησουμε επιτελους οτι μπορούμε να γελάμε με τις συμφορές μας. 

  Αν το πετύχεις θα νιώσεις Θεός. Μα προσπαθείς να εισαι αστείος για να εισαι αστείος ή για να κανεις τους αλλους να χαμογελάνε;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου